Konservera tomater 

Nu skördar jag tomater minst två gånger om dagen och det kan vara svårt att hinna äta upp alla, även om jag äter tomater till varje måltid såhär års. Mitt bästa tips till förädling är att konservera tomaterna i ugnen, på så sätt bevaras tomaternas goda smak. I vinter när jag öppnar en burk påminns jag av sommarens solmogna tomater. Jag har även testat att frysa tomater till vinters pastasåser men det har resulterat i ganska smaklösa och tråkiga sådana. Så förra året bestämde jag mig för att endast konservera tomater i framtiden. 

Såhär gör du: 

  • Sterilisera glasburkar och lock i ugnen på 100 grader i 15-20 minuter
  • Skiva tomater, vitlök och basilika och tryck i så mycket du kan i glasburkarna 
  • Salta, peppra och häll i lite olivolja på toppen
  • Sätt i burkarna i ugnen på 120 grader i ugnen, ta ut burkarna när det börjar bubbla. Superenkelt! Supergott!
Lite av dagens skörd
Lite av dagens skörd

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln